0

Blød puré af pastinakker med pesto og sauté af løg og svampe (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne, skær dem i grove tern og hak hvidløgene groft. Sauter begge dele i lidt olie 5 min. uden at det tager farve. Hæld fonden på, krydr med salt og peber og læg låg på. Lad det simre 15-20 min. til rødderne er godt møre. Rens imens svampe og løg og skær dem i ensartede bidder. Smelt smørret på en pande og kom løg, svampe og timian ved. Krydr med lidt salt og peber og sauter til det hele er mørt og gyldent. Hæld væden fra pastinakkerne - gem lidt - og kom i stedet fløden i. Blend det helt fløjlsblødt og juster evt. konsistensen med lidt kogelage, hvis nødvendigt. Smag til og varm puréen forsigtigt igennem. Anret puréen i portionsskåle, dryp med pesto og top med svampe-løgsautéen. Server straks med en fyldig salat og godt brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.