0

Blomkålscouscous med porre, hvidløg og nigellafrø

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

En god måde at få sneget lidt ekstra grøntsager ind i den daglige kost er ved at erstatte enten ris, korn eller frøprodukter med de grove grøntsager. Her en couscous lavet af finthakket blomkål - den erstatter så fint enten ris eller netop couscous til en hverdagsgryderet eller blot som en salat.

Rens blomkålen og hak den - enten i en foodprocessor til den er finthakket - eller frem med den store kokkekniv og hak. Jeg bruger hele blomkålen - ikke kun buketterne. Snit det grønne fra en renset porre i meget fine ringe. Hak skrællede gulerødder. Skyl, tør og hak persillen groft.

Dressing: Rør en dressing sammen af olivenolie, æbleeddike, honning, hvidløg, salt og peber. Der skal være smag i denne dressing, da blomkålen suger det meste.

Vend alle ingredienserne sammen med dressingen.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?