En god måde at få sneget lidt ekstra grøntsager ind i den daglige kost er ved at erstatte enten ris, korn eller frøprodukter med de grove grøntsager. Her en couscous lavet af finthakket blomkål - den erstatter så fint enten ris eller netop couscous til en hverdagsgryderet eller blot som en salat.
Rens blomkålen og hak den - enten i en foodprocessor til den er finthakket - eller frem med den store kokkekniv og hak. Jeg bruger hele blomkålen - ikke kun buketterne. Snit det grønne fra en renset porre i meget fine ringe. Hak skrællede gulerødder. Skyl, tør og hak persillen groft.
Dressing: Rør en dressing sammen af olivenolie, æbleeddike, honning, hvidløg, salt og peber. Der skal være smag i denne dressing, da blomkålen suger det meste.
Vend alle ingredienserne sammen med dressingen.
Nigellafrø der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.
Kundekommentarer ()