0

Blomkålscouscous med tomat, agurk og oliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Riv blomkålen groft på et rivejern - det giver små "gryn" - og kom det i en skål. Skær tomaterne i små tern og hak løg, hvidløg og oliven fint. Halver agurkerne på langs, skrab den bløde kerne ud og skær kødet i små tern. Kom det hele i skålen med blomkål, tilsæt lidt olivenolie, salt og peber og smag til med citronsaft. Lad salaten trække 10 min. og server så til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.