Halver tomaterne. Pres hvidløget fint og rør det med olie, oregano, salt og peber. Vend tomaterne deri og bred dem ud på en bageplade. Bag tomaterne ved 150 grader i ca. 30 min. til de er møre. Del blomkålen i buketter og stokken i tern. Smelt smørret i en gryde og kom blomkål ved. Sauter under låg ca. 5 min., kom mælken ved og lad det koge til blomkålen er helt mør. Hæld lidt af væden fra - men gem det! - og purer blomkålen sammen med salt, peber og revet muskatnød. Juster pureen til en blød, cremet konsistens med resterende væde og smag til. Rist baconen sprød på en tør pande. Lav en bunke af puréen på et fladt fad og drys med bacon og tomater. Dryp gerne med pesto og server til fx frikadeller, kylling eller tærte.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften