0

Blomkålscreme og -salat i én med basilikum og rødløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær blomkålsbuketterne af helt oppe under hovederne og del dem i små mundrette bidder. Skær stokken i små tern og hold de to udskæringer adskilt. Damp først buketterne under låg i 1½ dl letsaltet vand til de er møre, men stadig har et godt bid, 1-2 min. Tag dem op og køl af i koldt vand. Damp stokken uden låg til væden er fordampet, hæld så fløden på og kog dem godt møre. Purer stok, fløde og mandler sammen til en helt glat masse og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend buketterne med finthakket rødløg, strimlet basilikum, frillicesalat i små bidder, lidt olie, citronsaft, salt og peber og smag til. Bred pureen ud på et fladt fad og anret salaten inde på midten. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften