Næringsfordeling pr. person
Energi: 526 kcal
Fedt: 14,7g
Kulhydrat: 58,2g
Protein: 34,7g
Kostfibre: 9,9g
Forvarm ovnen til 200° C. Sæt en gryde med let saltet vand og bouillonen over at koge. Skyl blomkålen og timianen grundigt og skær blomkålen ud i buketter. Kog blomkålen i 5 minutter og gem ½ dl. af kogevandet pr. person.
Opvarm en ny gryde eller pande, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld kogevandet i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Tilsæt blomkålen samt finthakket timian efter behag og drys med rasp og revet parmesanost. Bag gratinen i ovnen i ca. 20 min.
Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt på begge sider.
Skrub kartoflerne under vand og skær dem i 2x2 cm. Varm en pande op ved middel varme, tilsæt 2 tsk. olie pr. person og steg kartoflerne i 10 min under låg med jævnlig omrøring. De må meget gerne få en mørk stegeoverflade. Smages til med salt.
Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.
Server fisken med en god skefuld gratin og stegt sødekartoffel.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()