0
Blomkålsgratin med bagt torsk
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 526 kcal

Fedt: 14,7g

Kulhydrat: 58,2g

Protein: 34,7g

Kostfibre: 9,9g

Allergener:
Torsk, Selleri, Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkåltimianoliehvedemelraspparmigiano reggiano (Parmesan)urtebouillon
1 min.
Gratinen

Forvarm ovnen til 200° C. Sæt en gryde med let saltet vand og bouillonen over at koge. Skyl blomkålen og timianen grundigt og skær blomkålen ud i buketter. Kog blomkålen i 5 minutter og gem ½ dl. af kogevandet pr. person.

Opvarm en ny gryde eller pande, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld kogevandet i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Tilsæt blomkålen samt finthakket timian efter behag og drys med rasp og revet parmesanost. Bag gratinen i ovnen i ca. 20 min.

torskefilet med skindoliesalt
15 min.
Fisken

Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt på begge sider.

søde kartofleroliesalt
20 min.
Kartoflerne

Skrub kartoflerne under vand og skær dem i 2x2 cm. Varm en pande op ved middel varme, tilsæt 2 tsk. olie pr. person og steg kartoflerne i 10 min under låg med jævnlig omrøring. De må meget gerne få en mørk stegeoverflade. Smages til med salt.

25 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

30 min.
Anretning

Server fisken med en god skefuld gratin og stegt sødekartoffel.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?