0
Blomkålsgratin med skindstegt kulmule og citron

Blomkålsgratin med skindstegt kulmule og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålbagekartofler
1 min.
Kog blomkålen

Forvarm ovnen til 200° C varmluft. Sæt en gryde med let saltet vand over at koge. Skyl blomkålen, og skræl kartoflerne. Skær begge dele ud i mundrette stykker.

Kog kartoflerne først i 5 min., tilsæt blomkålen, og kog i yderligere 5 min. 

fløde 9%raspBavnehøj osten
15 min.
Bag gratinen

Opvarm endnu en gryde eller pande, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt 1 tsk. olie og 1 tsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Riv osten på et rivejern. Tilsæt blomkålen og kartoflerne til melblandingen, rør godt rundt, og drys med rasp og ost. Bag gratinen i ovnen i 20-30 min., indtil den har fået en flot mørk overflade.

kulmulefilet med skindcitron
30 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks.

40 min.
Anretning

Servér fisken med gratin og både af citron.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
524 kcal
Fedt:
17,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
50,8 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?