Forvarm ovnen til 200° C varmluft. Sæt en gryde med let saltet vand over at koge. Skyl blomkålen, og skræl kartoflerne. Skær begge dele ud i mundrette stykker.
Kog kartoflerne først i 5 min., tilsæt blomkålen, og kog i yderligere 5 min.
Opvarm endnu en gryde eller pande, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt 1 tsk. olie og 1 tsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Riv osten på et rivejern. Tilsæt blomkålen og kartoflerne til melblandingen, rør godt rundt, og drys med rasp og ost. Bag gratinen i ovnen i 20-30 min., indtil den har fået en flot mørk overflade.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med gratin og både af citron.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kundekommentarer ()