Forvarm ovnen til 200° C varmluft. Sæt en gryde med let saltet vand over at koge. Skyl blomkålen, og skræl kartoflerne. Skær begge dele ud i mundrette stykker.
Kog kartoflerne først i 5 min., tilsæt blomkålen, og kog i yderligere 5 min.
Opvarm endnu en gryde eller pande, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt 1 tsk. olie og 1 tsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Riv osten på et rivejern. Tilsæt blomkålen og kartoflerne til melblandingen, rør godt rundt, og drys med rasp og ost. Bag gratinen i ovnen i 20-30 min., indtil den har fået en flot mørk overflade.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med gratin og både af citron.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()