0

Blomkålssuppe med bacon og ostebrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter og skær stokken i tern. Hak løget groft og snit 2 skiver bacon i mindre stykker. Sauter løget i lidt olie til det er klaret og kom baconen ved 2 min. Tilsæt blomkål, kartofler og hønsefond og lad suppen simre 20 min. til kålen er godt mør. Rist imens resten af baconen sprød og smuldr den let. Smør brødskiverne med sennep og drys osten over. Grill brødene i ovnen til de er gyldne Blend suppen glat med en stavblender og rør mælken i. Varm igennem og smag til med salt og peber.

Server suppen i skåle med bacondrys på toppen og ostebrød på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.