0

Blomkålssuppe med kuller og ristede pekannødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålbagekartofler
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær blomkålen ud i buketter. Skræl kartoflerne og skær ud i store stykker.

 

grøntsagsbouilloncitronfløde 9%
10 min.
Kog suppen

Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person og steg grøntsagerne under omrøring i 3 min. Tilsæt bouillonen og 2 dl vand pr. person og lad suppen simre i ca. 15 min. under låg.

Når grøntsagerne er helt bløde, blendes suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, indtil suppen får den konsistens der ønskes. Smages til med salt og citronsaft.

15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun brødet

Rist eller bag brødet som angivet på pakken.

kullerfilet uden skind
25 min.
Pocher fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret fisken henover. Top med pekannødder og servér brødet til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?