0

Blomkålssuppe med stegt kulmule og persillevinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålbagekartoflerhvidløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær blomkålen ud i buketter. Skræl kartoflerne og skær ud i store stykker. Hak halvdelen af hvidløget i skiver.

fløde 38% (piskefløde)citron
10 min.
Kog suppen

Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person og steg grøntsagerne under omrøring i 3 min. Dæk fyldet med vand og lad suppen simre i ca. 15 min. under låg.

Når grøntsagerne er helt bløde, blendes suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, indtil suppen får den konsistens der ønskes. Smages til med salt og citronsaft.

persilleparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
15 min.
Rør vinaigretten

Hak persillen fint og overfør til en skål sammen med fintrevet parmesan og resten af hvidløget.

Tilsæt 1 spsk. olivenolie og eddike pr. person og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret fisken og vinaigretten henover. Servér brødet til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?