Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær blomkålen ud i buketter.
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i store stykker.
Hak halvdelen af hvidløget i skiver.
Varm en gryde op ved middel varme, tilsæt 1 spsk. olie pr. pers., og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 3 min. Dæk fyldet med vand, og lad suppen simre i ca. 15 min. under låg.
Blend suppen med en stavblender, når grøntsagerne er helt bløde, og tilsæt fløde, indtil suppen får den konsistens der ønskes. Smag til med salt og citronsaft.
Hak persillen fint, og overfør til en skål sammen med fintrevet parmesan og hvidløg (brug resten her).
Tilsæt 1 spsk. olivenolie og eddike pr. pers., og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. til panden, når den er godt gennemvarm, læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Fordel suppen i skåle, anret fisken og vinaigretten henover, og servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()