0
Blomkålssuppe med stegt kulmule og persillevinaigrette

Blomkålssuppe med stegt kulmule og persillevinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålbagekartoflerhvidløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær blomkålen ud i buketter. 

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i store stykker.

Hak halvdelen af hvidløget i skiver.

fløde 38% (piskefløde)citron
10 min.
Kog suppen

Varm en gryde op ved middel varme, tilsæt 1 spsk. olie pr. pers., og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 3 min. Dæk fyldet med vand, og lad suppen simre i ca. 15 min. under låg.

Blend suppen med en stavblender, når grøntsagerne er helt bløde, og tilsæt fløde, indtil suppen får den konsistens der ønskes. Smag til med salt og citronsaft.

persilleparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
15 min.
Rør vinaigretten

Hak persillen fint, og overfør til en skål sammen med fintrevet parmesan og hvidløg (brug resten her).

Tilsæt 1 spsk. olivenolie og eddike pr. pers., og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. til panden, når den er godt gennemvarm, læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, anret fisken og vinaigretten henover, og servér brødet til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
636 kcal
Fedt:
28,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
10 g
Kulhydrat:
52,9 g
heraf sukkerarter:
5,5 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
37,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?