0
Blomkålssuppe med stegt laks, æble, citron og brød

Blomkålssuppe med stegt laks, æble, citron og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgblomkålbagekartoflergrøntsags bouillon
1 min.
Kog grøntsagerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker sammen med blomkål og løg.

Overfør grøntsagerne til en stor gryde, og dæk dem med vand. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er helt møre.

10 min.
Skær æblet

Skær æblet i små tern, vend dem med citronsaft, og gem dem til anretning.

ASC laks med skindcitron
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte siden og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og krydr med salt og citronsaft.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister.

fløde 9%
25 min.
Blend suppen

Blend grøntsagerne, og tilsæt fløden. Smag til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret laksen henover. Top med æblestykker, og servér brødet til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
26,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
44,7 g
heraf sukkerarter:
8 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
36,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?