0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær blommerne i kvarte og fjern stenene. Drys dem med brun farin og lad dem trække, mens dejen laves. Sigt melet og bland det med bagepulver, natron, vanillesukker, salt og sukker. Kom det smeltede smør i en skål sammen med sammenpisket æg og kærnemælk og rør det sammen. Vend de tørre ingredienser i til det er godt blandet. Smør en springform og hæld dejen i. Læg blommerne i midten af kagen og drys med hakkede mandler. Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader og bag den 50-60 min. til den er gennembagt. Lad den køle lidt af inden servering og giv kold flødeskum eller vanillerørt cremefraiche til.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?