0
BLT sandwich med grønkålssalat de luxe

BLT sandwich med grønkålssalat de luxe

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Her får du en rigtig klassiker! - En BLT (bacon, salat & tomat).

Min version indeholder også avokado, det kan man jo ikke blive sur over.

 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebygbacon i skivermayonnaisehvidløg
1 min.
Perlebyg, bacon og mayonnaise

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl perlebyggen, og kog den mør under låg i ca. 15 min. Afdryp den, og tilsæt salt efter smag.

Læg bacon i et lag på bagepapir på en bageplade, og bag den sprød og gylden i den varme ovn i ca. 10-15 min., eller steg den på en pande. Husk at vende den undervejs, uanset om du bruger ovn eller pande.

Smag mayonnaise til med lidt revet hvidløg og evt. en smule lys eddike. 

grønkåldijonsennepvalnøddekernertørrede tranebær
8 min.
Salat

Rib grønkålen (fjern de groveste stilke), og hak den fint. 

Rør en dressing af 1 tsk. sennep, 2 tsk. flydende honning (eller lidt sukker), 3 spsk. lys eddike og 3 spsk. olivenolie (du kan doble opskriften, hvis I er 4 eller 5 pers.)

Vend kålen med dressing og perlebyg, og anret den på et fad.

Hak valnødder og tranebær groft, drys det på salaten, og krydr med salt og peber. 

burgerbolleTomater på stilkhjertesalatavokado
16 min.
BLT (og avokado)

Lun bollerne i den varme ovn. 

Skær tomater og avokado i skiver, og snit salaten fint.

Flæk de lune boller, og smør dem med mayonnaise.

Fyld dem herefter med salat, avokado, tomat og bacon, og servér straks med grønkålssalat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.