0
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

1 min.
Forbered det grønne

Skræl kartoflerne, og skær dem i 4-5 mm tykke skiver.

Skræl løgene, og skær dem i skiver 

hakket oksekødløgkartofler
10 min.
Bøf og grønt

Pres det hakkede kød ud i bunden af formen, og krydr med salt og peber. Højden på kødet må gerne være ml. 1 og 1,5 cm. Hvis det er tyndere, bliver kødet tørt.

Fordel løgskiverne ovenpå det hakkede kød.

Fordel kartoffelskiverne ovenpå kød og løgskiver, spray med lidt olie, og drys med salt.

Indstil airfryeren på 180 grader og giv retten 25 minutter. Laver du mad til 3 eller 4 personer, skal du give retten 30 - 35 min. Tjek at kartoflerne er gennemstegte før du servere.

ærter, frostsauce bearnaise
35 min.
Afslut retten

Vend let rundt i kartoffelskiverne, og fordel de frosne ærter ovenpå.

Hæld bearnaisesaucen over.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 10-15 min., eller indtil den er let gylden.

45 min.
Anretning

Sæt formen på bordet til servering, eller fordel portioner ud på lune tallerkener.

Bonusinfo

Bearnaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?