0
Bøf med grydestegt blomkål og dukkah

Bøf med grydestegt blomkål og dukkah

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Små kartofler: Soignèr kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-18 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt og lidt plukket timian.

Blomkål: Tag de yderste blade af blomkålshovedet, og skær det fladt i bunden. Find en gryde, der i diameter passer med blomkålens størrelse. Varm en god spiseskefuld olivenolie op i bunden af gryden. Drys olien med lidt salt, og sæt kålen i med skærefladen nedad. Lad den brune et par minutter ved god varme. Tag et stykke bagepapir og fold ned over kålen. Læg låg på, skru ned for varmen til lav-mellem varme, og lad blomkålen karamellisere og stege færdigt, ca. 25 minutter.

Kold sauce: Smag creme fraichen til med salt, peber, timian og revet citronskal. Rør, til den er blandet godt.

Bøffer: Krydr bøfferne med salt og peber. Steg på pande eller grillpande med lidt fedstof ved høj varme, 1-2 minutter på hver side, afhængig af hvor røde man vil have dem. Lad dem hvile lidt på en lun tallerken.

Anretning: Anret tallerknerne med et kvart blomkål og en bøf per næse. Giv kålen en god skefuld creme fraiche-sauce og drys med masser af dukkah. Pynt evt. med det sidste timian.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?