0

Bøffer af portobellosvampe og sorte bønner med frisk majs-myntesalsa (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim majsene, kog dem møre og køl dem af. Skær kernerne fra kolberne med en skarp kniv og snit tomaterne i små tern. Hak ½ rødløg og hvidløg fint, snit myntebladene i tynde strimler og vend det hele sammen i en skål. Tilsæt ¼ tsk. chiliflager og olie og smag til med citronsaft, salt og peber. Rens svampene, skær dem i grove tern og kom dem i en foodprocessor sammen med drænede bønner, ½ rødløg, ¼ tsk. chiliflager, Worcestershiresauce, rasp, æg, salt og peber. Kør det sammen til en ensartet fars. Form farsen til 4 bøffer og steg dem gyldne på begge sider i olie. Dryp af på køkkenrulle og server straks med majssalsaen, en skefuld cremefraiche og en sprød grøn salat til - eller som bøf i en vegetarburger.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.