0

Bøffer med svampe/spinatfyld, bagte stilktomater og hvidløgskartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og pil hele hvidløget (gem to fed til bøfferne). Vend kartofler, hvidløgsfed, hele timiankviste, lidt olie, salt og peber sammen i et lille ildfast fad. Sæt det i en 200 grader varm ovn og bag i 25-30 min. til kartoflerne er helt møre. Drys med lidt salt inden servering.

Tomater: Skyl tomaterne forsigtigt, så de ikke falder af stilkene. Klip i stilkene, så der danne små klynger af 3-4 tomater. Rør lidt olie med oregano, salt og peber og dryp det over hver enkelt tomat. Bag dem i den 200 grader varme ovn i ca. 10 min. til skallen sprækker.

Bøffer: Rengør og del svampene i mindre bidder, hak 2 fed hvidløg fint og skyl spinaten grundigt. Varm lidt olie op på en pande og rist svampene let gyldne deri - tilsæt hvidløget undervejs. Kom spinaten ved og sauter til det er faldet sammen og væden er fordampet. Skær en dyb lomme i hver bøf og krydr dem udvendigt og indvendigt med salt og peber. Del spinat-svampeblandingen i 4 og stop det ind i kødlommerne. Luk det til med en kødnål eller lidt snor og brun bøfferne på begge sider i olie. Læg bøfferne i et ildfast fad og steg dem videre i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de møre efter ønske.

Kommentarer og forslag til opskriften