0

Bøftomater med spinat-pinjekerne-ostefyld (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl spinaten godt og fjern evt. grove stilke. Hak hvidløgene fint og sauter dem i en smule olie uden at de tager farve. Kom spinaten ved og sauter til den er faldet sammen og væden er kogt væk. Skær skorpen af brødet, kom resten i en foodprocessor og kør det til ensartede krummer. Rør krummer, pinjekerner, parmesan, lidt citronsaft, salt og peber i spinaten og smag til med salt og peber. Skær toppen af tomaterne og udhul dem forsigtigt med en ske. Kom fyldet i tomaterne og bag dem ved 175 grader i 10 min. Bland de 2 slags ost, fordel det på toppen af tomaterne og bag yderligere 5-10 min. til osten er gylden. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.