Jeg kan lide, at toppe det hele på disse enchiladas inden servering.
Men du kan sagtens anrette i små skåle, så alle kan toppe, som det passer dem.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, evt. med grilleffekt.
Hak løg fint, og riv squashen på den grove side af et rivejern. Sautér begge dele i rigelig olivenolie på en stor pande. Grøntsagerne skal falde helt sammen, men ikke tage farve.
Skyl og afdryp bønnerne. Kom dem med på panden sammen med en smørklat, og lad det hele simre i 1-2 min. Krydr med salt.
Tilsæt 1/2 dl vand pr. dåse bønner, eller efter behov. Kog op, og blend bønnerne med en stavblender til en rustik mos, eller mos dem med en gaffel på panden. Spæd med mere vand hvis nødvendigt. Smag til med salt.
Beregn 2 tortillas pr. pers. Fordel bønnerne på tortillas, luk dem i enderne, og rul dem sammen. Læg dem tæt i et ildfast fad, og top med revet cheddar. Sæt dem straks i den varme ovn ca. 3-4 min., til osten er smeltet og lækker.
Skær tomaterne i tern, snit salaten, skær chilien i tynde skiver og limen i små både.
Top enchiladas med creme fraiche, salat, tomat og chili. Servér straks med limebåde til, og evt. en chilisauce, hvis du har.
Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder
Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.
Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.
Kommentarer og forslag til opskriften