Nip bønnerne og giv dem et 5-7 min. opkog. Dræn, overhæld med koldt vand og dryp godt af. Snit dem i ½ cm smalle stykker med et langt og meget skråt snit. Trim fenniklen for bund og stok og snit bladene i fine strimler. Skær tomaterne i kvarte og hak mandlerne groft. Blend tun og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend bønner og fennikel sammen og anret på et fladt fad. Fordel tomaterne ovenpå, dryp med tuncremen og slut af med drys af mandler, kapers og finthakket rødløg. Server som frokostret med brød til eller som tilbehør til fx kalvesteg eller kylling.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
Kommentarer og forslag til opskriften