0

Bønne-fennikelsalat med cherrytomater, tuncreme, kapers og mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Tun, Mælk

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og giv dem et 5-7 min. opkog. Dræn, overhæld med koldt vand og dryp godt af. Snit dem i ½ cm smalle stykker med et langt og meget skråt snit. Trim fenniklen for bund og stok og snit bladene i fine strimler. Skær tomaterne i kvarte og hak mandlerne groft. Blend tun og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend bønner og fennikel sammen og anret på et fladt fad. Fordel tomaterne ovenpå, dryp med tuncremen og slut af med drys af mandler, kapers og finthakket rødløg. Server som frokostret med brød til eller som tilbehør til fx kalvesteg eller kylling.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?