Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme.
Snit hvidløget fint.
Del kyllingelåret i knæleddet og brun af i en smule olivenolie i gryden. Tilsæt hvidløg og lad det stege med uden at tage farve. Tilsæt vand så kyllingen er dækket 2/3 dele og kom også boullion i gryden. Krydr med salt og sort peber. Lad det simre under låg i ca. 25-30 min. til kyllingen er mør.
Dræn bønnerne for vand. Fjern de groveste stilke på grønkålen og snit den i strimler. Pluk salaten ud i mundrette stykker og skær blommer i 3-4 stykker. Hak oliven groft.
Tilsæt bønner og oliven til gryden når kyllingen mangler ca. 5-10 min. Tilsæt kålen til gryden inden servering og smag hele gryderetten til en sidste gang.
Anret bønnegryden i dybe tallerkner med salat og blommer ved siden af i en lille skål.
NB. På billedet er der benyttet sorte oliven, men du modtager grønne oliven.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()