0

Bønnesalat med butternutgræskar, røde ris og grapefrugt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Denne salat mætter godt og har en dejlig kraftig dressing.

Tilbered de røde ris (koges i forhold 1 del ris til 2 dele vand, koges 35 minutter, skal herefter stå og hvile 10 minutter).

Rens og kog bønnerne i letsaltet vand. De skal ikke koge ud og må gerne stadig have bid (5-7 min). Skær skrællen af grapefrugterne. Skær bådene ud af grapefrugterne (skær med en skarp kniv langs hinderne). Gør det over en skål og gem den overskydende saft til dressingen. Hak gulerødderne i tynde skiver. Del et råt butternutgræskar og skær ca. 1/8 i ultrafine strimler på et mandolinjern. Hak hasselnødderne groft.

Dressing: Bland en dressing af dijonsennep, agavesirup, citronsaft + evt. overskydende saft fra grapefrugterne, olivenolie, æbleeddike, salt og friskkværnet peber. Husk at smage den til - der må godt være smæk i - grøntsagerne er ret neutrale i smagen.

Vend bønner, ris, butternutgræskar, grapefrugt, gulerødder og hasselnødder (gem lidt nødder til at drysse over) med dressingen og server.

Jeg spiser salaten til fiskefrikadeller med urter.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?