0

Bønnesalat med butternutgræskar, røde ris og grapefrugt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Denne salat mætter godt og har en dejlig kraftig dressing.

Tilbered de røde ris (koges i forhold 1 del ris til 2 dele vand, koges 35 minutter, skal herefter stå og hvile 10 minutter).

Rens og kog bønnerne i letsaltet vand. De skal ikke koge ud og må gerne stadig have bid (5-7 min). Skær skrællen af grapefrugterne. Skær bådene ud af grapefrugterne (skær med en skarp kniv langs hinderne). Gør det over en skål og gem den overskydende saft til dressingen. Hak gulerødderne i tynde skiver. Del et råt butternutgræskar og skær ca. 1/8 i ultrafine strimler på et mandolinjern. Hak hasselnødderne groft.

Dressing: Bland en dressing af dijonsennep, agavesirup, citronsaft + evt. overskydende saft fra grapefrugterne, olivenolie, æbleeddike, salt og friskkværnet peber. Husk at smage den til - der må godt være smæk i - grøntsagerne er ret neutrale i smagen.

Vend bønner, ris, butternutgræskar, grapefrugt, gulerødder og hasselnødder (gem lidt nødder til at drysse over) med dressingen og server.

Jeg spiser salaten til fiskefrikadeller med urter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.