0
Boller i karry med brune ris og egebladssalat

Boller i karry med brune ris og egebladssalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

gulerodløggrøntsagsbouillon
3 min.
Riv grøntsagerne

Sæt 2 dl vand pr. pers. over i en gryde, og tilsæt bouillonen.

Riv løget og guleroden groft. 

Hakket grisekød
10 min.
Rør farsen

Kom kødet i en skål, krydr godt med salt, og rør kødet sejt.

Kom halvdelen af de revne grøntsager i kødet, og rør godt rundt. 

Form 3-4 kødboller pr. pers., og damp dem i bouillonen i ca. 5 min, til de bliver faste.

madras karryfløde 9%
15 min.
Rør sovsen

Kom resten af de revne grøntsager i en gryde med 1/2 spsk. olie pr. pers., og steg dem ved lav varme under omrøring i ca. 5 min.

Tilsæt karryen og 1/2 spsk. hvedemel pr. pers., og rør godt rundt.

Tilsæt fløden, og justér sovsen med bouillonen. Tilsæt til sidst kødbollerne, og lad det simre 5 min. 

Smag sovsen til med salt og peber.

 

egebladssalat
20 min.
Rør vinaigretten

Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamicoeddike og ½ tsk. sennep pr. pers., og lidt salt i en stor skål.

Riv salatbladene i mindre stykker, og vend dem med vinaigretten.

30 min.
Anretning

Servér boller i karry med ris og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
30 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
45,5 g
heraf sukkerarter:
13,7 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
27,8 g