Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra.
Sæt 2 dl vand pr. pers. over i en gryde, og tilsæt bouillonen.
Riv løget og guleroden groft.
Kom kødet i en skål, krydr godt med salt, og rør kødet sejt.
Kom halvdelen af de revne grøntsager i kødet, og rør godt rundt.
Form 3-4 kødboller pr. pers., og damp dem i bouillonen i ca. 5 min, til de bliver faste.
Kom resten af de revne grøntsager i en gryde med 1/2 spsk. olie pr. pers., og steg dem ved lav varme under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt karryen og 1/2 spsk. hvedemel pr. pers., og rør godt rundt.
Tilsæt fløden, og justér sovsen med bouillonen. Tilsæt til sidst kødbollerne, og lad det simre 5 min.
Smag sovsen til med salt og peber.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamicoeddike og ½ tsk. sennep pr. pers., og lidt salt i en stor skål.
Riv salatbladene i mindre stykker, og vend dem med vinaigretten.
Servér boller i karry med ris og salat.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften