Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Sæt en gryde med 2 dl vand pr. person over i en gryde og tilsæt bouillonen.
Riv løget og guleroden groft.
Kom kødet i en skål, krydr godt med salt og pisk kødet sejt.
Kom halvdelen af de revne grøntsager i kødet og rør godt rundt.
Form 3-4 kødboller pr. person og damp dem i bouillonen i ca. 5 min, indtil de bliver faste.
Kom resten af de revne grøntsager i en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person og steg dem ved lav varme under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt karryen og 1/2 spsk. hvedemel pr. person og rør godt rundt. Tilsæt først fløden og justér sovsen med bouillonen. Tilsæt kødbollerne og lad det simre 5 min.
Smag sovsen til med salt og peber.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.
Riv salatbladene i mindre stykker og vend med vinaigretten.
Servér bollerne med sovsen, risen og salaten.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften