0
Boller i karry med frisk romainesalat
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

hakket grisekød 6-9%ægløggrøntsags bouillon
3 min.
Rør farsen

Sæt en gryde med 1 dl. vand pr. person over at simre. Tilsæt bouillonen.

Kom kødet i en skål, tilsæt 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen.

Tilsæt ægget og 1/2 spsk. hvedemel pr. person til kødet, og rør det godt sammen.

Riv løget på den grove side af et rivejern og kom halvdelen i farsen. 

Form 4 kødboller pr. person, og lad dem simre i bouillonen i ca. 10 min.

gulerodmadras karry
10 min.
Forbered grøntsagerne

Riv guleroden og halvdelen af æblet på den grove side af rivejernet og kom i en stor gryde sammen med resten af løget.

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person og karrypulveret og varm op ved middelhøj varme.

Steg grøntsagerne i ca. 5 min ved jævnlig omrøring, indtil de er møre.

hvedemel
20 min.
Rør sovsen

Hæld bouillonen fra kødbollerne i gryden. Bring sovsen i kog, og lad den simre, til den begynder at tykne.

Blend sovsen, smag til med salt og peber, og kom kødbollerne i.

æbleromainesalat
25 min.
Lav salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og skær resten af æblet i mundrette stykker.

Vend salaten med balsamico, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle og anret karrysovsen og salaten til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
24,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
12,9 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
35,1 g