
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra.
Riv æblet og løget på den grove side af et rivejern.
Kom halvdelen af de revne grøntsager i en skål og sammen med kødet og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Tilsæt godt med salt og peber og rør farsen godt sammen.
Sæt en kasserolle med 1 dl. vand pr. person over at simre og tilsæt bouillonen.
Form 4-5 kødboller pr. person og lad dem simre i væden i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.
Kom resten af de revne grøntsager i en stor gryde sammen med 1 spsk. olie pr. person. Lad det simre ved middelhøj varme i et par min. under omrøring.
Tilsæt karryen og 1/2 spsk. hvedemel pr. person og rør videre ca. 1 min.
Hæld væden fra kødbollerne og fløden i og få det op at simre, indtil sovsen begynder at blive tyk.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Riv bladene fra stilkene på kålen og kom i sovsen sammen med kødbollerne.
Når kålbladene er faldet lidt sammen smages sovsen til med salt og peber.
Fordel retten i dybe tallerkener, servér risene til og top med mandlerne.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften