0
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

hakket kalv & flæskløgæblebouillon (høns)
3 min.
Rør farsen

Riv æblet og løget på den grove side af et rivejern.

Kom halvdelen af de revne grøntsager i en skål og sammen med kødet og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Tilsæt godt med salt og peber og rør farsen godt sammen.

bouillon (høns)
10 min.
Tilbered kødbollerne

Sæt en kasserolle med 1 dl. vand pr. person over at simre og tilsæt bouillonen.

Form 4-5 kødboller pr. person og lad dem simre i væden i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.

fløde 9%
15 min.
Rør sovsen

Kom resten af de revne grøntsager i en stor gryde sammen med 1 spsk. olie pr. person. Lad det simre ved middelhøj varme i et par min. under omrøring.

Tilsæt karryen og 1/2 spsk. hvedemel pr. person og rør videre ca. 1 min.

Hæld væden fra kødbollerne og fløden i og få det op at simre, indtil sovsen begynder at blive tyk. 

 

mandler
20 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

grønkål
25 min.
Tilsæt kålen

Riv bladene fra stilkene på kålen og kom i sovsen sammen med kødbollerne. 

Når kålbladene er faldet lidt sammen smages sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel retten i dybe tallerkener, servér risene til og top med mandlerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær