0
Boller i karry med revet gulerod og rosiner

Boller i karry med revet gulerod og rosiner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket svinekød 4-7%grøntsags bouillon
1 min.
Rør kødbollerne

Sæt en gryde med 1 dl. vand pr. person over at simre. Tilsæt bouillonen.

Kom kødet i en skål, tilsæt 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt med et piskeris.

Tilsæt 2 spsk. fløde og 1/2 spsk. hvedemel pr. person til kødet, og rør det godt sammen.

Form 4 kødboller pr. person, og lad dem simre i bouillonen i ca. 10 min.

speltkerner
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

champignonsløggulerod
15 min.
Riv grøntsagerne

Riv eller hak gulerod, løg og svampe groft.

Varm en gryde med 1 spsk. olie pr. person op ved middelhøj varme. Kom svampe, løg og halvdelen af guleroden i gryden, imens det bliver revet, og lad det stege i ca. 5 min., indtil det er mørt.

Resten af guleroden kommes i en skål, og blandes med rosinerne.

25 min.
Rør sovsen

Kom karrypulveret og 1 spsk. hvedemel pr. person i gryden, og lad det stege under omrøring i 1 min. Hæld bouillonen fra kødbollerne og resten af fløden i gryden. Bring sovsen i kog, og lad den simre, til den begynder at tykne.

Blend sovsen, smag til med salt og peber, og kom kødbollerne i.

30 min.
Anretning

Servér karryretten med spelt, og top med råkost.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
26,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
49 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
34,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?