Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med 1 dl. vand pr. person over at simre. Tilsæt bouillonen.
Kom kødet i en skål, tilsæt 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt med et piskeris.
Tilsæt 2 spsk. fløde og 1/2 spsk. hvedemel pr. person til kødet, og rør det godt sammen.
Form 4 kødboller pr. person, og lad dem simre i bouillonen i ca. 10 min.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Riv eller hak gulerod, løg og svampe groft.
Varm en gryde med 1 spsk. olie pr. person op ved middelhøj varme. Kom svampe, løg og halvdelen af guleroden i gryden, imens det bliver revet, og lad det stege i ca. 5 min., indtil det er mørt.
Resten af guleroden kommes i en skål, og blandes med rosinerne.
Kom karrypulveret og 1 spsk. hvedemel pr. person i gryden, og lad det stege under omrøring i 1 min. Hæld bouillonen fra kødbollerne og resten af fløden i gryden. Bring sovsen i kog, og lad den simre, til den begynder at tykne.
Blend sovsen, smag til med salt og peber, og kom kødbollerne i.
Servér karryretten med spelt, og top med råkost.
Kundekommentarer ()