0
Boller i karry med ris, kokos og peanuts

Boller i karry med ris, kokos og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Klassisk og simpel ret - perfekt til vintervejr!

Jeg steger kødbollerne, inden de kommer i saucen.

Men vil du have retten helt klassisk, kan du sagtens dampe dem i kogende, saltet vand.

I så fald skal de have ca. 6 min., til de er gennemtilberedte. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisløghakket øko grisekød 8-10 %
1 min.
Ris og kødboller

Tilbered ris efter anvisningen på pakken. 

Riv løg, og rør halvdelen af løget med hakket gris. Gem resten til sauce. 

Rør salt og peber i farsen, og form kødboller på størrelse med golfbolde. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande i ca. 6-8 min., og tag dem af panden. 

gulerødderporrerstængler bladselleriæblermadras karrykokosmælk
10 min.
Sauce

Skræl gulerødderne. Riv 2-3 gulerødder til saucen, og skær resten i stave til snacks.

Snit porre fint (gem lidt til servering). Snit bladselleri, og riv æble groft. 

Sautér alle grøntsagerne og det sidste løg i lidt mere olie på den varme pande. De skal ikke tage farve, men falde godt sammen. Krydr med karry og salt, og tilsæt kokosmælk. Kog op, og spæd med vand efter behov. Blend saucen med en stavblender, og smag til igen. 

Lun forsigtigt kødbollerne i saucen. 

 

peanuts
28 min.
Anretning

Hak peanuts.

Anret ris i dybe tallerkener, og top med boller i karry, peanuts og resten af den snittede porre. Servér straks. 

 

 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?