Næringsfordeling pr. person
Energi: 555 kcal
Fedt: 14,2g
Kulhydrat: 61,3g
Protein: 38,4g
Kostfibre: 14,5g
Sæt en kasserolle med 2 dl vand pr. person og bouillonen over at koge. Kom kødet op i en skål og rør det sejt med 0,5 tsk. salt pr. person. Tilsæt ½ spsk. hvedemel og rør til farsen er homogen.
Form 3 kødboller pr. person og overfør til gryden med bouillon og lad bollerne simre i ca. 10 min.
Skræl og vask sellerien og pil løget. Skyl pæren og grønkålen og skrub kartoflerne under vand.
Sellerien skæres i 1 x 1 cm store tern og løget hakkes groft.
Grønkålen rives fra stilken, hakkes groft og krydres med salt. Pæren skæres i grove stykker.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Kom kartofler i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre. Ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. Tilsæt løg, selleri og laurbærblade og steg i 3 min under omrøring. Tilsæt ½ spsk. hvedemel og steg videre i 1 min under grundig omrøring, så melet bliver opløst så meget som muligt. Kom bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. Tilsæt kødbollerne og smag til med salt.
Vend grønkålen og pæren med salt og 1 tsk. eddike og olie pr. person.
Server retten med de lune kartofler og kålsalaten.
Kommentarer og forslag til opskriften