Kog kartoflerne møre, pil dem og lad dem køle lidt af. Snit kålen i tynde strimler og porrerne i tynde skiver og skyl begge dele godt. Rist baconen næsten sprød og tilsæt kål og porrer. Sauter i 3-4 min. og kom så hønsefond, drænede bønner, salt og peber ved. Læg låg på suppen, lad den koge 20 min. og skær imens kartoflerne i skiver. Kom kartoffelskiverne i suppen og kog yderligere 5 min. til grøntsagerne er møre.
Smag til og server gerne med en skefuld pesto i og med godt groft brød til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften