0
Bostonsteg fra Grambogård med persillerodsmos

Bostonsteg fra Grambogård med persillerodsmos

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Læg bostonstegen i en stegegryde eller stegeso. Brun stegen i ovnen uden låg i 20 min. Ved 180 grader. Kom skiver af gulerødder, løg og persillerødder, hvidløg og 2 kviste timian ved stegen og hæld derefter vin og fond ved, så stegen er halvt dækket. Dæk stegen med pergament og læg derefter låg på og skru ovnen ned på 110 grader og lad den stå i 4-5 timer.

Sauce: Sigt fonden over i en gryde og kog den ind til det halve. Tilsæt piskefløde og reducer til den opnår en let cremet konsistens. Smag saucen til med lidt ribsgelé og juster evt. farven med lidt kulør. (Hold stegen lun imens du laver saucen og tilbereder bønner, tomat og hvidløg)

Bønner, tomat og hvidløg: Bønnerne nippes og blancheres i min. 5-7 minutter og afkøles. Bønnerne deles i 12 lige store portioner. Om hver portion rulles en skive bacon (rulles stramt) og lægges i et ildfast fad. 1-feds hvidløgene halveres og lægges med skærefladen opad i samme fad sammen med blommetomaterne. Der dryppes med lidt god olivenolie og balsamico og krydres med salt og peber - til sidste drysses resten af timianen over. Bages i ovnen ved ca. 200 grader i 20-30 minutter mens du laver saucen

Persillerodsmos: Skræl, vask og del kartofler og persillerødder i mindre stykker - kog dem møre i rigeligt vand tilsat lidt salt. Så snart de er møre (helt møre) hældes vandet fra - damp dem tørre på blusset. Mos igennem en purépresse eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør til kogepunktet og det tilsættes under heftig piskning. Smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst masser af hakket persille.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?