0
Bowl med dampet kuller, edamame, agurk og spidskål

Bowl med dampet kuller, edamame, agurk og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyg

Skyl perlebyg i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

hvidløgtamari soya sauceyoghurt naturel 0,5%ristet sesamolie
3 min.
Rør sovsen

Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt yoghurt, soya og sesamolie. Smag til med salt og peber.

agurkerspidskålmukimame (bælgede edamamebønner)
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær agurken i mundrette stykker og snit kålen i strimler.

Giv mukimamebønnerne et kort opkog, og afdryp dem.

kullerfilet uden skind
20 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, krydr med salt og få vandet op at simre.

Skær fisken i portionsstørrelser, overfør til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.

25 min.
Anretning

Fordel perlebyggen i skåle og anret fisken, agurken, kålen og edamamebønnerne henover. Server yoghurtsovsen til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
536 kcal
Fedt:
17,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
44,5 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
42,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?