Five spice krydderi er meget aromatisk.
Jeg elsker det, men er du ikke fan, så kan du sagtens skrue en smule ned for mængden i kødbollerne.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rør kødet med salt.
Riv løg og hvidløg, og rør det i farsen sammen med æg og five spice krydderi (Saml evt. farsen med lidt mel, hvis den er for våd).
Steg små kødboller på størrelse med golfbolde i olie på en varm pande i ca. 10 min., til de er gyldne og gennemstegte.
Snit spidskål og forårsløg.
Skær avokado i tern og lime i både, og dryp lidt limesaft på avokadoternene.
Fyld hoisinsauce i en stor skål, og tilsæt ca. 1 spsk. lys eddike pr. 50 g hoisinsauce.
Vend de varme kødboller i marinaden lige inden servering.
Anret ris i dybe tallerkener, top med spidskål, avokadotern, kødboller og forårsløg, og servér straks med limebåde til.
OBS - Foto viser salat, men her modtager du spidskål.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kommentarer og forslag til opskriften