Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.
Skær pak choyen og agurken i mundrette stykker.
Hak den grønne del af foråsløget så fint som muligt. Skær den hvide del i mundrette stykker.
Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål og tilsæt sesamolien, citronsaften og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker. Riv resten af hvidløget i en skål og bland med srirachaen.
Vend fiskestykkerne i srirachaen og efterfølgende i 1 spsk. hvedemel pr. person.
Varm en pande op ved høj varme. Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil fisken får farve og begynder at flage.
Når fisken er stegt færdigt, overføres den til et fad.
Kom den hvide del af forårsløget i panden, og steg det et par min., indtil det er blevet mørt. Krydr med salt.
Fordel quinoaen i skåle, og anret fisken og grøntsagerne henover. Top med vinaigretten og de finthakkede forårsløg.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften