Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 20 min., hæld overskydende vand fra, og lad dem trække i 10 min.
Pil løgene, og halvér dem.
Kom 1 tsk. olie pr. pers. på en pande, og læg løgene på panden med skæresiden nedad.
Steg løgene med låg på ved middel varme i ca. 10 min., indtil løgene har fået farve, og er blevet møre.
Kog bønnerne i saltet vand i 5-10 min., og lad dem dampe af i en sigte.
Riv ingefæren ned i en lille skål. Tilsæt soyaen og creme frisken, rør rundt, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. pers.
Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2-3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Fordel risene i skåle, og anret fisken, løgene, bønnerne og dressingen henover.
Obs - foto viser laks, men her modtager du hvid fisk til retten.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften