
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
2. Rør det hakkede kyllingekød sejt med salt, og krydr med peber.
3. Riv løg og squash, og klem væden fra squashen. Rør begge dele i farsen sammen med æg, og saml farsen med lidt mel.
4. Form farsen til små kødboller (lidt større end 2-kroner) med en våd ske og hånden, og steg dem i olie på en varm pande i ca. 10 min. i alt, til de er gyldne og gennemstegte. Hold dem lune på lavt blus.
5. Skær agurk i mundrette stykker. Rør 3 spsk. lys eddike med 1 spsk. sukker, og vend agurken med dressingen. Lad den trække indtil brug.
6. Del broccoli i små buketter, skræl stokken, og skær den i stave.
Damp broccolien i kogende, saltet vand under låg i ca. 2-3 min.
7. Snit forårsløg fint.
8. Fyld hoisin sauce i en stor skål, tilsæt en smule lage fra agurken, og vend de varme kyllingekødboller i marinaden lige inden servering.
9. Anret ris i dybe tallerkener, top med broccoli, agurkesalat og kødboller, og drys med fintsnittet forårsløg. Servér straks med soya sauce til, hvis du har.
Kommentarer og forslag til opskriften