0
Bradepandepasta med røget mørbrad, flødesovs og grønne bønner

Bradepandepasta med røget mørbrad, flødesovs og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røget grisemørbradchampignonsløgcherry- eller blommetomater
1 min.
Bag fyldet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Skær mørbraden i små stykker og løget og svampene i mundrette stykker. Overfør til et stort ildfast fad sammen med tomaterne og 1/2 spsk. olie pr. person. Vend med salt og peber, og bag i ca. 15 min., indtil grøntsagerne har fået lidt farve, og er blevet møre.

grønne bønner
5 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5-7 min., og lad dem dampe af i en sigte.

grønne bønnerfløde 9%
10 min.
Rør bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Tilsæt bønnerne og rør rundt, indtil de er gennemvarme. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen bliver for tyk.

Smag til med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

25 min.
Saml retten

Tag fadet med de bagte grøntsager ud af ovnen, og tilsæt pastaen (drænet for vand) og bechamelsaucen. Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaretten i dybe tallerkener.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
539 kcal
Fedt:
25,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,8 g
Kulhydrat:
51,7 g
heraf sukkerarter:
12,3 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
23,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?