0
Brændende kærlighed 2.0 med syltet rødbede og råmarineret kål

Brændende kærlighed 2.0 med syltet rødbede og råmarineret kål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist

Jeg har altid syntes, at brændende kærlighed fortjente lidt mere kærlighed selv.

Den klassiske kartoffelmos med bacon og løg har eksisteret siden 1800-tallet i Danmark, men ofte har retten været lidt tung og ensartet.

Her har jeg givet den et frisk pust: en råmarineret kål-rødbedesalat med syre og knas balancerer den bløde mos, de søde løg og det sprøde bacon.

En dansk favorit med mere spil i både smag og tekstur.

Fremgangsmåde

Estimeret tidsforbrug

Ca. 40 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse og kartoffelmos: 15 min

  • Bacon og løg: 15 min

  • Råmarineret kål og rødbede: 10 min

  • Anretning: 5 min 

Forberedelse og tilberedning

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl rødbede, spidskål og purløg grundigt.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af rødbede og kål.

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15-20 min., til de er møre.

  • Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med smør (15 g pr. pers.) og fløde til en luftig mos. Smag til med salt og peber.

Bacon og løg

  • Skær rødløg i tynde skiver.

  • Steg bacon sprødt på en tør pande. Tag det af panden, og lad det dryppe af på køkkenrulle.

  • Steg løgene på samme pande i baconfedtet ved middel varme i ca. 10 min., til de er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og peber.

Råmarineret kål og rødbede

  • Snit spidskål fint, og riv rødbede groft på et rivejern.

  • Vend kål og rødbede med 1-2 spsk balsamico, 1 tsk sukker, lidt salt og peber samt lidt sennep.

  • Dryp 1 spsk olivenolie over, vend godt rundt, og lad det trække ca. 10 min.

Anretning
  • Fordel kartoffelmos på tallerkener, og top med karamelliserede løg og sprød bacon.

  • Drys med finthakket purløg, og servér den råmarinerede kål-rødbedesalat ved siden af.

Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Brug evt. et par dråber stærk sennep i kartoffelmosen for ekstra kant.
  • Rester af salaten smager også godt i en sandwich eller som fyld i en wrap næste dag.

Kommentarer og forslag til opskriften