Skrub kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Snit fennikel (kan udelades) og løg i tynde både. Varm lidt olie op i en sautépande og rist kartoflerne gyldne deri. Tag kartoflerne op af panden og gentag med fennikel og løg, men lad dem blive i panden. Kom fond og timian (frisk timian kan erstattes af 0,5 tsk. tørret timian) ved og lad det simre 4-5 min. Kom kartoflerne ved, læg låg på og lad det simre yderligere 10 minutters tid til kartoflerne er møre. Tag låget af, vend olivenerne i og kog væden ind omkring grøntsagerne. Smag til med salt og peber og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften