0
Braiseret kylling i tomatsovs med grønne oliven

Braiseret kylling i tomatsovs med grønne oliven

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Steg kyllingen

Kom 1/2 spsk. olie pr. person i en stor gryde. Læg kyllingen med skindsiden nedad i gryden. Varm op ved middelhøj varme og lad kyllingen stege helt mørk på begge sider, imens grøntsagerne forberedes.

gulerodløg
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og løget fint. Tag kyllingen op af gryden og steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er møre.

tomatpurélaurbærbladegrøntsagsbouillon
15 min.
Braiser kyllingen

Kom tomatpureen ned til grøntsagerne og rør det ud deri. Læg kyllingen tilbage i gryden og dæk med vand. Tilsæt bouillonen, og laurbærbladene og lad det simre under låg i ca. 30 min., indtil kødet løsner sig fra benet på kyllingen.

små kartofler
20 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne .

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønne olive
40 min.
Færdiggør sovsen

Kom oliven i gryderetten og smag retten til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Servér kyllingeretten sammen med kartoflerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
580 kcal
Fedt:
28,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
47,3 g
heraf sukkerarter:
13,8 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
29,2 g