Pil løget og hvidløget, skyl svampene grundigt, og del det hele i kvarte.
Skræl persilleroden, skyl den, og skær den i mundrette stykker.
Læg kyllingen på en kold pande med skindsiden nedad, og varm gryden stille og roligt op til høj varme, så fedtet kan smelte, og kyllingen kan stege i sit eget fedt. Brun kyllingen på begge sider, tilsæt grøntsagerne og steg yderligere 5 min. Tilsæt provencekrydderiet, 1/2 spsk. hvedemel pr. person og bouillonpulveret. Vend det godt rundt, så melet ikke klumper sammen. Hæld 1 dl. vand i gryden, imens der røres godt rundt. Lad retten simre i ca. 30 min. under låg, til kyllingen er færdig. Rør jævnligt rundt i retten, så den ikke brænder fast.
Retten smages til med salt og peber.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre. Sigt vandet fra (gem lidt til at justere konsistensen på mosen), hæld mælken i, og mos grøntsagerne med et piskeris eller en stavblender. Tilsæt evt. lidt kogevand for at gøre mosen mere lind. Smages til med salt og peber.
Fordel mosen i dybe tallerkener, og anret kyllingen henover.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()