0
Braiseret kylling med grønne linser og sprød glaskål med pære

Braiseret kylling med grønne linser og sprød glaskål med pære

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Nærringsfordeling pr. person

Energi: 506 kcal

Fedt: 15,5g

Kulhydrat: 40,8g

Protein: 37,8g

Kostfibre: 11,5g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kyllingelår
1 min.
Kylling

Krydr kyllingen godt med salt på alle sider og læg til side.

kyllingelårgrønne linserløggulerøddergrøntsags bouillontimian
2 min.
Linser

Pil løg og skær det i kvarte. Skræl gulerod og skær i 2 cm tykke skiver.

Skyl timian og pluk det så fint du kan. Læg halvdelen til side til salaten.

Sæt en gryde over middelhøj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person og steg kyllingen på begge sider til det får en gylden farve. Ca. 3 min på hver side. Tilsæt løg og gulerod og steg videre i 3 min til de er karamelliserede. Tilsæt linser, timian og bouillon og rør rundt i 1 min. Tilsæt 2 dl vand pr. person og lad det simre under låg i 25 min. Hvis det er lidt for flydende efter 25 min., så lad det simre lidt længere uden låg, til det har en ønsket konsistens.

Smag til med salt.

glaskålpærebalsamicoolivenolie, ekstra jomfrusort peber
20 min.
Salat

Skræl glaskålen og skær den ud i tynde skiver.  

Skyl pæren og skær den i 2 mm tynde stave.

Rør 2 tsk balsamico og 1 tsk olie sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Salaten vendes med dressingen lige før der skal serveres.

40 min.
Anretning

Servér gryderetten i dybe tallerkener med salaten ved siden af og top med finthakket timian. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.