0
Braiseret okse i belugalinser med spinat, chili og yoghurt

Braiseret okse i belugalinser med spinat, chili og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

hakket oksekød 3-6%
3 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

løgbladsellerirød chili
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak bladselleri, løg og chili (pas på den er stærk) groft. Hak lidt af alle grøntsagerne fint, og gem til anretning.

Overfør grøntsagerne undervejs til kødet, og lad det hele stege i 10 min. under jævnlig omrøring.

chili con carne krydderitomatpuré
15 min.
Tilsæt tomatpureen

Tilsæt tomatpure og krydderiblanding og hæld vand i, indtil det dækker fyldet. Lad retten simre indtil servering.

yoghurt naturel 0,5%
20 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.

spinat
25 min.
Tilsæt linser

Dræn linserne for vand, og kom dem i gryden til kødet. Tilsæt ligeledes spinaten. Kom låg på gryden, og lad retten simre i 5 min.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel linseretten i skåle, og anret yoghurt og de finthakkede grøntsager henover.

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Næringsindhold pr. person:

Energi:
517 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
33,5 g
heraf sukkerarter:
8,1 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
43,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?