0
Braiseret okse i belugalinser med spinat, chili og yoghurt

Braiseret okse i belugalinser med spinat, chili og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

hakket oksekød 3-6%
3 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

løgbladsellerirød chili
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak bladselleri, løg og chili (pas på den er stærk) groft. Hak lidt af alle grøntsagerne fint, og gem til anretning.

Overfør grøntsagerne undervejs til kødet, og lad det hele stege i 10 min. under jævnlig omrøring.

chili con carne krydderitomatpuré
15 min.
Tilsæt tomatpureen

Tilsæt tomatpure og krydderiblanding og hæld vand i, indtil det dækker fyldet. Lad retten simre indtil servering.

yoghurt naturel 0,5%
20 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.

spinat
25 min.
Tilsæt linser

Dræn linserne for vand, og kom dem i gryden til kødet. Tilsæt ligeledes spinaten. Kom låg på gryden, og lad retten simre i 5 min.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel linseretten i skåle, og anret yoghurt og de finthakkede grøntsager henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
517 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
33,5 g
heraf sukkerarter:
8,1 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
43,7 g