0

Brasiliansk curry med kylling, kartofler og kokosmælk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt med køkkenrulle og skær det i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem og squashen i grove tern. Skær løget i både og hak hvidløgene fint. Snit de rensede peberfrugter i ½ cm brede strimler og del dem på midten. Varm lidt olie op i en wok eller gryde og sauter løg og hvidløg uden de tager farve. Tilsæt karryen ved og rist den med i 1 min. Hæld kokosmælk og fond i og kog op. Rør kød, kartofler, ingefær og tomatpuré i, krydr med salt og peber og lad det simre i 10 min. Vend squash og peberfrugter i og kog det videre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber og jævn evt. curryen med maizena til ønsket konsistens. Anret og drys med grofthakket koriander.

Server sammen med ris, en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.