0

Brasiliansk marineret okseflanksteak på sorte bønner med bacon, tomat og løg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Pil og hak 1 rødløg og 3 fed hvidløg, rens chilien for stilk og kerner og snit det hele i grove tern. Kom det i foodprocessoren sammen med limesaft, spidskommen, 1 tsk. salt, 1 tsk. friskkværnet peber, 2 dl olie og grofthakket koriander. Kør det sammen til en fin ensartet marinade. Hæld halvdelen i en frysepose, kom kødet ved og ryst godt. Tryk luften ud af posen, luk den godt til og lad kødet marinere på køkkenbordet 20-30 min. Kom resten af marinaden i en skål og gem til anretning.

Varm grillpanden godt op og grill den marinerede flanksteak 2-4 min. på hver side afhængigt af ønske. Lad dem hvile 10 min. og skær kødet i skiver lige inden servering. Anret på et lunt fad, dryp med lidt af den gemte marinade og drys med (flage)salt. Server resten af marinaden til.

Bønner: Pil 1 rødløg, skræl gulerødderne og snit dem i fine små tern. Pil 2 fed hvidløg og hak dem helt fint. Skær baconen i tern. Varm lidt olie op i en dyb pande og rist baconen til den lige begynder at tage farve. Kom løg, hvidløg og gulerødder ved og rist det godt af. Rør drænede bønner, hakkede tomater og laurbærblade i, krydr med salt og peber og lad det simre sagte i 15-20 min. til konsistensen er tæt og ”cremet”. Smag til – evt. med en smule sukker – og drys med hakket persille lige inden servering.

Server med ris og en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?