0

Brasiliansk marineret okseflanksteak på sorte bønner med bacon, tomat og løg

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Pil og hak 1 rødløg og 3 fed hvidløg, rens chilien for stilk og kerner og snit det hele i grove tern. Kom det i foodprocessoren sammen med limesaft, spidskommen, 1 tsk. salt, 1 tsk. friskkværnet peber, 2 dl olie og grofthakket koriander. Kør det sammen til en fin ensartet marinade. Hæld halvdelen i en frysepose, kom kødet ved og ryst godt. Tryk luften ud af posen, luk den godt til og lad kødet marinere på køkkenbordet 20-30 min. Kom resten af marinaden i en skål og gem til anretning.

Varm grillpanden godt op og grill den marinerede flanksteak 2-4 min. på hver side afhængigt af ønske. Lad dem hvile 10 min. og skær kødet i skiver lige inden servering. Anret på et lunt fad, dryp med lidt af den gemte marinade og drys med (flage)salt. Server resten af marinaden til.

Bønner: Pil 1 rødløg, skræl gulerødderne og snit dem i fine små tern. Pil 2 fed hvidløg og hak dem helt fint. Skær baconen i tern. Varm lidt olie op i en dyb pande og rist baconen til den lige begynder at tage farve. Kom løg, hvidløg og gulerødder ved og rist det godt af. Rør drænede bønner, hakkede tomater og laurbærblade i, krydr med salt og peber og lad det simre sagte i 15-20 min. til konsistensen er tæt og ”cremet”. Smag til – evt. med en smule sukker – og drys med hakket persille lige inden servering.

Server med ris og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.