0

Brede bønner på spinat med peberfrugt, tuncreme, kapers og mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skyl spinaten grundigt og nip de grove stilke af. Nip bønnerne og giv dem et 2-3 min. opkog. Dræn, overhæld med koldt vand og dryp godt af. Snit dem i 1 cm brede stykker med et langt og meget skråt snit. Rens peberfrugten, skær kødet i strimler og snit løget i tynde skiver. Hak mandlerne groft. Blend tun og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Bred spinaten ud på et fladt fad og fordel bønner og peberfrugt ovenpå. Dryp med tuncremen og slut af med drys af rødløg, kapers og hakkede mandler. Server fx som tilbehør til fx kalvesteg eller kylling.

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?