0
Brioche burger med stegt mørksej, coleslaw og bagte tomater

Brioche burger med stegt mørksej, coleslaw og bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spidskålcreme fraiche 18%coleslaw krydderiløgtomaterkartofler
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, skær dem i både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i ovnen på en flad bageplade, og bag i ca. 25 min., til de er møre, og har taget farve.

Skræl løget, og snit kål og løg super fint, gerne på et mandolinjern. Knug blandingen godt med lidt salt, og vend så krydderblanding og creme fraiche sammen med.

tomater
10 min.
Tomater

Skær tomaterne i tykke skiver, drys dem let med salt og nogle dråber olivenolie, og bag tomaterne i ovnen under kartoflerne i 10-15 min., til de har smidt vandet.

mørksejfilet uden skindbrioche burgerboller
20 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Vend fiskestykkerne i mel, drys godt af, og steg dem på en meget varm pande i en generøs mængde olie i 3-4 min. på den ene side og max 30 sekunder på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Lun samtidig briochebollerne i ovnen.

30 min.
Anretning

Saml burgerne ved bordet, og spis dem gerne med ketchup eller chilisauce til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?