
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Bland krydderi blandingen til koteletter med salt og peber efter smag på en lille tallerken, og vend koteletterne i blandingen.
Kom baconternene i formen til airfryeren, læg koteletterne ovenpå, og spray dem med lidt olie.
Sæt formen i airfryeren, indstil den på 180 grader, og giv det hele 3 min.
Vend koteletterne, rør i baconternene, og giv det hele 3 min. mere.
Skær løg og champignoner i skiver.
Pres hvidløg.
Hæld lidt olie i en gryde, og svits løg, hvidløg og champignoner.
Tilsæt hakkede tomater, 1 dl. vand pr. person, bouillon, tomatpuré, creme fraiche 38%, 1/4 spsk. hvidvinseddike pr. person, og paprika.
Lad saucen koge op under omrøring, og smag den til med salt og peber.
Hæld saucen over koteletterne i formen.
Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 5 minutter.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Server fadkoteletterne med ris til og evt. lidt persille.
Koteletter i fad krydderimix indeholder: 50 % urtebouillon, 30% sød paprika, 10% paprikaflager, 10% timian.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften