0
Britts spaghetti a la carbonara
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her er Britts take på den klassiske carbonara lavet i en airfryer. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

spaghetti
1 min.
Kog spaghetti

Kog spaghettien i vand med salt efter anvisning på pakken. Gem 1 dl pastavand pr. person.

bacon i ternforårsløg
2 min.
Bacon

Kom bacon i en form, der kan være i airfryeren (formen skal være høj nok til også, at rumme fløde), og sæt den i airfryer-kurven. 

Indstil airfryeren på 200 grader, og giv baconen 8 min.

Skær forårsløgene i skiver, og tilsæt dem til formen. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 3 min.

Piskeflødeparmigiano reggiano (Parmesan)babyspinat
10 min.
Fortsæt retten

Riv parmesanosten.

Tilsæt fløde, 1 dl pastavand pr. person, 3/4 af den revne parmesan og al spinaten, og rør det hele godt sammen. Tilsæt peber efter smag.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 5 min. Rør rundt undervejs indtil spinaten er faldet sammen, og er dækket af fløden.

Ønsker du tykkere sovs, kan du med fordel røre 1/2 - 1 tsk. mel i fløden, inden den tilsættes. 

15 min.
Afslut retten

Hæld sovsen fra airfryer-formen over den kogte, afdryppede spaghetti i den stadig varme gryde, og vend det hele godt sammen.

 

persilleparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Servér retten på et fad eller på tallerkener med friskhakket persille og det sidste revne parmesan henover.

Smag til med salt og peber.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?