0
Britts spaghetti a la carbonara
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter

Her er Britts take på den klassiske carbonara lavet i en airfryer. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

spaghetti
1 min.
Kog spaghetti

Kog spaghettien i vand med salt efter anvisning på pakken. Gem 1 dl pastavand pr. person.

bacon i ternforårsløg
2 min.
Bacon

Kom bacon i en form, der kan være i airfryeren (formen skal være høj nok til også, at rumme fløde), og sæt den i airfryer-kurven. 

Indstil airfryeren på 200 grader, og giv baconen 8 min.

Skær forårsløgene i skiver, og tilsæt dem til formen. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 3 min.

Piskeflødepecorino romanobabyspinat
10 min.
Fortsæt retten

Riv osten.

Tilsæt fløde, 1 dl pastavand pr. person, 3/4 af den revne ost og al spinaten, og rør det hele godt sammen. Tilsæt peber efter smag.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 5 min. Rør rundt undervejs indtil spinaten er faldet sammen, og er dækket af fløden.

Ønsker du tykkere sovs, kan du med fordel røre 1/2 - 1 tsk. mel i fløden, inden den tilsættes. 

15 min.
Afslut retten

Hæld sovsen fra airfryer-formen over den kogte, afdryppede spaghetti i den stadig varme gryde, og vend det hele godt sammen.

 

persillepecorino romano
20 min.
Anretning

Servér retten på et fad eller på tallerkener med friskhakket persille og det sidste revne ost henover.

Smag til med salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.