Skræl sellerien, skær den i tern og damp dem 5 min. i lidt letsaltet vand. Skær broccolien i mundrette buketterne og kom dem ned til selleriternene 2 min. før de er færdige. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og pisk godt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk saucen jævn inden der tilsættes mere. Kom den revne emmentaler e.lign. i og rør til den er helt smeltet. Vend grøntsagerne i saucen, kom det hele i et ildfast fad og drys med parmesan og dernæst lidt rasp. Bag ved 175 grader i 25-30 min. til overfladen er gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften